Nu ai găsit biletul potrivit?

 

În cazul în care căutarea nu a generat rezultatele dorite, te rugăm să transmiţi datele de zbor împreună cu toate detaliile unui consultant Travelio Romania, la adresa de e-mail: rezervari@travelioromania.ro sau completând formularul de contact disponibil aici. Vom descoperi, cu siguranţă, cea mai bună variantă de zbor, potrivită nevoilor tale.

Avem nevoie de date precum: aeroportul de decolare şi de aterizare, data de plecare şi de întoarcere, numărul de pasageri: adulţi (18 ani+), seniori (65 ani+), tineri (12-18 ani), copii (2-11 ani), infanţi (0-23 luni).

Vacanţe în România

Destinaţii exotice

Descoperă lumea

CITY BREAKS

 

Totul despre un City Break reuşit

Pachetele turistice de tip "City Break" definesc excursiile scurte, efectuate între perioadele de concediu, în scopul relaxării într-un oraş turistic european, oraş în care se poate ajunge cu avionul în maxim 4 ore de zbor efectiv. Ţinând cont de faptul că, la călătoria cu avionul, se pierd minim 3 ore pentru check-in şi formalităţile de la destinatie (transfer la hotel, cazare), un City Break presupune o călatorie efectivă de maxim 4 ore cu avionul, de preferat cu un zbor matinal, astfel încât să vă rămână ceva timp pentru a mai putea vizita câteva obiective în prima zi. De asemenea, ţineţi cont de faptul că, majoritatea pachetelor de tip "City Break" se efectuează cu companii aeriene low-cost, care operează pe aeroporturi aflate la 30 - 60 de km distanţă faţă de oraşul de destinaţie.

Atunci când programaţi durata unui City Break, nu omiteţi timpul alocat parcurgerii distanţei de acasă până la aeroportul care deserveşte zborul ales. În final, veţi pierde, cumulat, 1 zi, pe drumul către aeroport, formalităţi, transferuri şi drumul către casă, la întoarcere. În funcţie de oraşul în care locuiţi şi durata de zbor, programaţi-vă un City Break de minim 2 - 3 nopţi în locaţia de destinaţie, altfel, riscaţi să nu aveţi timpul necesar de a vă bucura de vacanţă şi, totodată, să vă întoarceţi mai mult obosiţi decât relaxaţi şi încântaţi de oraşul vizitat.

De asemenea, când vă alocaţi bugetul pentru un City Break, luaţi neapărat în considerare locaţia hotelului în care veţi fi cazat, distanţa până la obiectivele turistice de interes şi mijloacele de transport pe care le aveţi la dispoziţie în apropiere. În caz contrar, deşi, iniţial, bucuros de un pachet de City Break la preţ avantajos, veţi fi dezamăgit de costurile suplimentare apărute pe parcurs. În măsura în care timpul v-o permite, alegeţi să faceţi o astfel de ieşire din cotidian în perioade ale anului precum lunile: Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, atunci când condiţiile meteo sunt potrivite.

Nu excludeţi varianta unui City Break în zilele lucrătoare, veţi fi plăcut surprinşi de tarifele mai mici ale biletelor de avion şi de o mai mare lejeritate în vizitarea obiectivelor turistice. Este prea bine cunoscut faptul că astfel de excursii sunt preferate de Vineri până Duminică, de aceea, alegând alte zile ale săptămânii, veţi avea o mini-vacanţă în tihnă.

Din punctul de vedere al marilor oraşe europene, potrivite pentru un Ciy Break, vă recomandăm cu căldură: Budapesta, Viena, Paris, Roma, Istambul, Praga, Milano, Atena, Barcelona, Madrid, Cracovia.

 

Pentru un City Break reuşit, de care să vă bucuraţi pe deplin, vă propunem să transmiteţi toate detaliile unui consultant Travelio Romania, la adresa de e-mail: rezervari@travelioromania.ro sau completând formularul de contact disponibil aici.